The right profile

Profilbilder. Alltid svåra att ta, alltid svårt att få dem bra. Oftast blir de spontana bilderna bäst – bilder som inte är meningen att vara just profilbilder. Men i förra veckan passade jag på att ta en när jag hade en duktig kollega/vän på besök; Jessica, som för övrigt driver en inspirerande blogg.

Valdebatt och kvinnliga profiler

På tal om profiler. I går (torsdag) var jag på lunchdebatt i Nordens hus i Reykjavik.  Margrét Atladóttir (Aftonbladet/politism.se, tidigare Nöjesguiden) informerade om svenska valets nyckelfrågor. Innan det blev frågestund/ debatt. Någon vild ordväxling blev det aldrig utan de flesta i salen hade samma åsikter om exempelvis vinster i välfärden, feminism och kampen mot rasism (SD).

Många tunga isländska politiker hade bänkat sig i salen, eller vad sägs om Vigdís Finnbogadóttir (Världens första demokratiskt valda kvinnliga statsöverhuvud). På fredag blir det valvaka i nordens hus. Självklart finns jag på plats då och twittrar ut det hetaste ifrån den största och viktigaste valvakan på söndag 😉

Viking-doldis stal showen

De tunga namnen levererade också när Island körde över Turkiet i måndags (3-0). Gylfi Sigurðsson ägde mittfältet och knorrade in 2-0, Kolbeinn Sigþórsson satte mycket kliniskt i den sista spiken i den turkiska kistan. Men bäst på plan var en slitvarg i norska Tippeligan, Vikinganfallaren Jón Daði Böðvarsson som satte 1-0 målet och vann i stort sett alla närkamper mot de turkiska backarna. Det var länge sedan jag såg det isländska landslaget spela så bra!

Profile Pictures. Always hard to take, always difficult to make them look good. Mostly, the spontaneous pictures are best – pictures that are not supposed to be a profile picture only. But last week, I seized the chance to take a nice profile picture when Jessica, a friend and old colleague visited Iceland. She also runs an inspiring blog.

Election debate and female profiles

Speaking of profiles. Yesterday (Thursday), I was at a lunch debate in the Nordic House in Reykjavik. Margrét Atladóttir (Aftonbladet/ politism.se, Nöjesguiden) informed about the key issues in the Swedish election. After that it was time for answer session/discussion. Raised voices and wild discussions wasn’t  the case – most of the people in the room had same opinion about gains in welfare, feminism and the fight against racism (The Sweden Democrats).

Many big names in Icelandic politics were in the audience, just like Vigdís Finnbogadóttir (world’s first democratically elected female head of state). The Swedish embassy will have a show the election results on Sunday, I will be there and report live on Twitter.

Vikingplayer stole the show

The big names also delivered Monday night when Iceland ran across Turkey (3-0).

Gylfi Sigurðsson controlled the midfield and bent in 2-0. Kolbeinn Sigþórsson, showed that he is a clinical goal scorer when he hammered in the final nail in the Turkish coffin. But the workhorse Jón Daði Böðvarsson, attacker in Norwegian side Viking, outshined them both. He scored the important first goal and won almost every combat with the Turkish defenders. I have not seen the Icelandic team play so well in many years!!

Foto: Jessica Segerberg

Foto: Jessica Segerberg

Jessica in action.

Jessica in action.

Margrét Atladóttir.

Margrét Atladóttir.

Bosse Hedberg, Sveriges ambassadör i Reykjavik.

Bosse Hedberg, Sveriges ambassadör i Reykjavik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s