Dagarna efter

Baksmällan sitter i. Inte sedan födelsedagsfirandet (jag fyllde 26) i lördags, utan sedan valet i söndags. Att Sverigedemokraterna fick hela 13 procent är ofattbart för mig och kom som en chock. Jag kan inte tro att en sådan stor del av svenskarna är rasister. Jag vet att en del röstade på SD för att de tappat tron på de andra partierna och är missnöjda med integrationspolitiken (jag tror inte att alla som röstade på SD hatar invandrare). Men har du röstat på SD så har du gett en röst till ett parti som har nazistiska rötter och politiker som skriver hatinlägg om muslimer på diverse sajter. Förhoppningsvis kan vi andra ta debatten mot SD, samtidigt som vi fortsätter att visa att vi är mot rasism.

Valvakan i Nordens Hus? Den bevakade jag via Twitter: nedan kommer ett urval av inläggen:

 

Oktoberfest och Páll Óskar

Födelsedagen då? På dagen gick jag och simmade i solskenet. På lördagskvällen vart det middag och karaoke (hemma hos mig (med ”familjen” aka rumskompisarna) –sedan utgång. Precis som i många andra städer har Reykjavik sin egen version av Oktoberfest. Reykjaviks Oktoberfest påminde inte särskilt mycket om Münchens. Men två stora tält, billig öl och uppträdande av Páll Óskar (Islands populäraste artist, europopkung och gay-förebild) bjöds festdeltagarna på. Jag har endast varit på en Oktoberfest tidigare (i Älvsjö). Den påminde om ett företags after-work på en finlandsfärja. Det här var mer som en stor studentfest. Visserligen med mycket fylla – men med klart bättre stämning än i Älvsjö för två-tre år sedan…

Summary in English

I’m still hangover. Not since my birthday celebration (13th of September). But since the Swedish election. It’s unbelievable that a populist right-wing party, The Sweden Democrats, got almost 13 percent.

I celebrated my birthday with a nice lamb-dinner and an Icelandic version of Oktoberfest.

Kennie och Emma under valvakan...

Kennie och Emma under valvakan…

buffé1

Nordens hus i Reykjavik.

Nordens hus i Reykjavik.

Valbevakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s